Daisy Put uit Gorredijk, ‘Samen de schouders eronder!’

Daisy Put IMGL5806Daisy Put uit Gorredijk is moeder van 3 kinderen en eigenaresse van de succesvolle Kinderopvang Op ús Pleats in Gorredijk. Daisy in de politiek? ‘Jazeker,’zegt ze vol overtuiging. ‘Opsterland is een sterke gemeente, waar de invloed van Opsterlands Belang groot is. Ik hou van dichtbij, daarom deel ik mijn kennis en ideeën graag met de mensen van Opsterlands Belang. Zo kan ik helpen om Opsterland sterk te houden.’Daisy staat op de elfde stek van de kandidatenlijst.

‘De gemeente wordt steeds belangrijker, krijgt steeds meer taken. Het is belangrijk dat burgers daarin veel te zeggen hebben. Dat houdt in dat politiek en besturen begrijpelijk en beïnvloedbaar moet zijn voor de burgers. En dat is waar ik me voor wil inzetten,’vertelt de kersverse politica uit Gorredijk.

Hart op de tong

Daisy Put is steunfractielid van Opsterlands Belang en lid van het campagneteam. ‘Ik wil graag deel uit maken van een team dat betrokken is bij de mensen, bij de omgeving. Bij Opsterlands Belang heb ik dat gevonden. De mensen van deze partij praten niet in moeilijke vaktermen, maar hebben het hart op de tong. Het zijn gewone burgers, net als U en ik. Het mooie van Opsterlands Belang is dat iedereen er een plek in kan vinden. Van arm tot rijk, van jong tot oud, van links tot rechts, iedereen is er welkom. En dat moet naar mijn smaak de sfeer zijn in de politiek. Daar voel ik me thuis.’

Korte lijnen

‘Ik ben een zorgmens,’vertelt Daisy. ‘En juist in de zorg voor mensen verandert veel. Eigen verantwoordelijkheid en eigen kracht krijgen een belangrijke plaats in de zorg. Maar waar heb je dan nog wel recht op? Mensen moeten niet in onzekerheid zitten en daar kan de gemeente veel aan doen. Mensen met een hulpvraag verdienen een passend en helder antwoord. Duidelijkheid voor de burgers, korte lijnen met resultaat. Daar moet de gemeente voor gaan!’

Goede voorbeeld

‘Voorleven (het goede voorbeeld geven), betrokkenheid en positiviteit zijn de belangrijkste pijlers uit mijn pedagogisch beleid Op ús Pleats,’legt de eigenaresse van de Gorredijkster kinderopvang uit .‘Dat zou ik ook graag naar de politiek toe willen vertalen. Maar dat kan alleen als wij zelf het juiste voorbeeld geven, als we laten zien dat het beter kan. Dat moeten we als mensen samen tot werkelijkheid maken. Niet alleen wijzen naar de gemeente of naar de ‘anderen’ die het maar moeten doen. Nee, juist niet. Wel het goede voorbeeld geven en de schouders er onder zetten. Als we dat met zijn allen willen, dan komt het in de toekomst helemaal goed met onze gemeente.’

Meer lezen over kandidaten van Opsterlands Belang?

de mensen van Opsterlands Belang

ob-krant

verkiezingsprogramma

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.