Burgemeester Francisca Ravestein vertrekt naar Pijnacker-Nootdorp

Francisca Ravestein 2De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft maandagavond Francisca Ravestein unaniem voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ravestein die onlangs werd herbenoemd voor een periode van zes jaar in Opsterland, vertrekt in juni naar de Zuid Hollandse gemeente, die 51.000 inwoners telt.

Om de kroonbenoeming mogelijk te kunnen maken moet de voordracht van Pijnacker-Nootdorp nog worden aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit getekend is.

Deze formaliteit zal geen belemmering meer vormen voor haar vertrek uit Opsterland. De Zuid Hollandse gemeenteraad draagt haar unaniem voor en gaat ervan uit dat Francisca Ravestein op 17 juni 2014 formeel kan worden beëdigd als burgemeester van Pijnacker-Nootdorp. Ze volgt burgemeester Buddenberg op, die na 12 jaar het ambt voor gezien houdt.

Volslagen verrassing

Voor velen komt het aangekondigde vertrek als een volslagen verrassing. Tijdens haar herbenoeming liet Francisca Ravestein nog weten dat ze heel blij was met haar tweede periode. ´Voor ons komt dit als een volslagen verrassing,´ laat de fractievoorzitter van Opsterlands Belang, Sikke Marinus weten.

Afstand

´Ik heb het in Opsterland uitstekend naar mijn zin, maar er is een belangrijke reden, waarom ik hierop gesolliciteerd heb. In de afgelopen jaren heb ik veel meegemaakt met ziekte en overlijden in mijn naaste omgeving. Op zulke momenten valt de afstand mij zwaar en kan ik onvoldoende aandacht besteden aan familie en vrienden,´vertelt de nu nog Opsterlandse burgemeester.

Zoektocht in gang

De fractievoorzitters van de Opsterlandse raad komen dinsdag bijeen om zich op de ontstane situatie te beraden. De zoektocht naar een nieuwe burgemeester zal in gang gezet moeten worden. Als er vaart achter deze procedure wordt gezet, zal Opsterland zonder een tussenpaus de vacante post op kunnen vullen.

2 reacties op “Burgemeester Francisca Ravestein vertrekt naar Pijnacker-Nootdorp”

  1. Pingback: Opsterland overvallen door vertrek burgemeester, Pijnacker-Nootdorp reageert verheugd | Opsterlands Belang

  2. Pingback: Nieuwe baan Francisca Ravestein start op 25 juni | Opsterlands Belang

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.