Bouw MFA Lippenhuizen gaat naar een bedrijf uit het noorden

lippenhuizenklein
Samen met Raadslid Gea de Vries uit Hemrik, zet wethouder Van Dijk de schep al vast in de grond.

De bouw van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Lippenhuizen gaat naar een bouwbedrijf uit het noorden. Dat is precies waar Opsterlands belang zich sterk voor heeft gemaakt. Immers hoe meer werk je aan lokale bedrijven gunt, hoe beter dat is voor de werkgelegenheid.

Wethouder Piet van Dijk van Opsterlands belang heeft alles uit de kast moet halen om de opdracht voor het MFA meervoudig onderhands te kunnen aanbesteden. Het is hem gelukt om dat nog net binnen de wettelijke kaders voor elkaar te krijgen.

Deze manier geeft lokale bedrijven de beste kansen en het scheelt al met heel wat tijd. Door de onderhandse aanbesteding is wordt een tijdwinst tenminste enkele maanden geboekt. Wethouder Piet van Dijk is blij dat hij het op deze wijze rond heeft kunnen krijgen.

Vier ondernemingen

Bij de onderhandse aanbesteding stelt de gemeente een ‘longlist’ op van bouwbedrijven uit de drie noordelijke provincies die aan de gestelde bouwcriteria kunnen voldoen. Daaruit worden uiteindelijk vier ondernemingen gekozen om een offerte in de dienen.

Dure berekeningen

De gemeente kiest voor dat beperkte aantal omdat de onderliggende berekeningen van de offerte de bouwbedrijven al gauw op 15.000 euro kosten komen te staan, geeft de wethouder als verklaring. “En de overige drie zijn hun geld wel kwijt als de opdacht aan hun neus voorbij gaat.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.