Borden Opsterlands Belang zijn niet illegaal

plak1De wijze waarop Opsterlands Belang zijn campagneborden bovenop de gemeentelijke verkiezingsstellages plaatst, is niet illegaal. Dit zegt gemeentewoordvoerder Tjeerd Breuker naar aanleiding van een ingezonden brief in De Woudklank, waarin Ingrid Vos uit Gorredijk beweert dat de lokale partij regels aan zijn laars lapt. 

Opsterlands Belang moest de borden dit weekend van de gemeente verwijderen, maar dit had niets te maken met onoorbare praktijken, aldus Breuker. “Volgens de voorschriften moeten de partijen hun posters en borden óp de algemene aanplakborden bevestigen. Opsterlands Belang heeft dit weliswaar heel letterlijk genomen, maar blijft binnen de regels”, verklaart Breuker desgevraagd.

Dat de partij zaterdag de schroefboor weer ter hand moest nemen, had volgens Breuker te maken met de storm. Door de harde wind was een van de stellages door de ruiten van het dorpshuis in Jonkerslân geklapt. Om niet meer wind te vangen onvermijdelijk, moest OB de borden weghalen. Deze week worden die weer teruggeplaatst.

Verjaardagsfeestje

Natuurlijk mag iedereen kritiek hebben op Opsterlands Belang. Dat geldt ook voor Ingrid de Vos. Echter, dan moet je wel bij de feiten blijven en je niet laten inspireren op een verjaardagsfeestje bij Klaas de Boer en zijn politieke vrienden. Daar neemt men het wel vaker niet al te nauw met de waarheid.

Geen laarslapperij

Uit de verklaring van de gemeente blijkt dat Opsterlands Belang geen regels aan de laars. Lapt. De stellage in Jonkerslân was al om gevallen, nog voordat de echte storm begon. In hoeverre Opsterlands Belang daar aansprakelijk voor wordt gesteld, moet nog blijken. Uiteraard zal de partij de schade vergoeden, als ze daar aansprakelijk voor wordt gesteld.

Werktempo

Mevrouw De Vos schrijft in haar ingezonden stuk ook over een zonder vergunning geplaatste lood op het erf van Hans de Jong.  Ook dat klopt niet, er staat geen loods zonder vergunning op het erf staat van raadslid Hans de Jong. Ooit was er 5 meter van deze loods niet vergund. Die vergunning kon achteraf alsnog worden afgegeven. Dat dit heel lang duurde, daar had De Jong geen invloed op. Het werktempo van de destijds verantwoordelijke wethouder Klaas de Boer was kennelijk niet hoger.

Gerelateerd bericht

www.opsterlandsbelang.nl/storm-blaast-verkiezingsborden-door-ruiten-dorpshuis-jonkerslan

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.