Bakkeveen ontpopt zich als nieuw bolwerk van Opsterlands Belang

jwflyer1Bakkeveen is bij de laatste verkiezingen bolwerk nummer 1 geworden van Opsterlands Belang. Zowel in absolute aantal stemmen, als relatief gezien in percentage staat het dorp op de eerste plaats van de Opsterlands Belang top tien.

De voorkeursactie van Jan Willem Russchen heeft er toe geleid dat Bakkeveen de traditionele bolwerken van Opsterlands Belang, zoals Langezwaag, Tijnje en Nij Beets voorbij is gestoken.

In Frieschepalen (bolwerk van de ChristenUnie),Beetsterzwaag en in Ureterp bij het stembureau aan de Mounestrjitte scoort Opsterlands Belang het laagst. Bij deze stembureau’s komt het aantal stemmen op Opsterlands Belang niet boven de 20%.

1 op de 4

Over heel Opsterland gemeten stemt 26,65 % op Opsterlands Belang. Met andere woorden, 1 op de 4 stemmers in Opsterland maakt de keuze voor de grootste lokale partij.

1 op de 2,5

In Bakkeveen (416 stemmen,43,38%), Langezwaag(270 stemmen,41,73%), Tijnje (306 stemmen, 41,35%) en Nij Beets (331 stemmen, 39,50%) is het aantal stemmers op Opsterlands Belang beduidend hoger. In deze dorpen stemt 1 op de 2,5 stemmers op Opsterlands Belang.

Gerelateerde berichten

victorie-voor-opsterlands-belang-versplinterd-opsterland

jan-willem-russchen-uit-bakkeveen-de-tijd-rijp-om-concrete-stappen-te-maken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.