Bakkeveen bruist van nieuwe activiteiten met o.a. wandel3daagse en fiets3daagse

fietsenBakkeveen bruist van nieuwe activiteiten. Buurdorpen worden nadrukkelijk bij de ontwikkelingen betrokken.  Dit komt vooral tot uiting in ´Bakkeveen Actief´, een krant die dit jaar voor de tweede keer zal verschijnen in een oplage van 25.000 stuks.

De meest in het oog vallende nieuwe activiteit is de 3-daagse beleeftocht op de fiets door het gebied van de 3 Provinciën. Deze vindt plaatst in de eerste week van juli.

De tocht wordt professioneel opgezet met o.a. een avondprogramma voor de deelnemende fietsers en dorpsbewoners. De fietstocht heeft inmiddels al een eigen website. De campings in Bakkeveen bieden speciale arrangementen aan tijdens het fietsevenement. Klik op www.3beleef.nl

Wandeltochten

Er worden dit jaar  meer (nieuwe) evenementen georganiseerd in en om wandelenBakkeveen. In het 2e weekend van mei is de 3 Provinciën Wandeltocht Klik op www.3wandel.nl . Vervolgens een weekend later is Bakkeveen de finishplaats voor de Friese Waterlinie wandel2daagse 2014. Wandelaars lopen tijdens deze tocht in 2 dagen van Kuinre naar Bakkeveen met overnachting in Oldeberkoop. De afstand is 2x 40 km. Er kan ook voor kortere afstanden worden gekozen. Voor meer info klik op www.doelgerichtwandelen.nl

Sportieve dag voor ouderen

Op zaterdag 24 mei (tijdens het dorpsfeest) is er naar alle waarschijnlijkheid een sportieve dag voor ouderen. Staatsbosbeheer, It Fryske Gea en De Friesland Zorgverzekeraar willen op deze zaterdag een dag organiseren voor personen ouder dan 55-60 jaar bij Dúndelle. Er zullen wandel-, nordic walking- en Tai Chi clinnics worden georganiseerd. Daarnaast e-bike clinnics maar ook een (rolstoel)wandeling, een fietstocht, excursies en wandelen met de boswachter.

Paardenconcours

Ook nieuw is het geplande paarden concours in het eerste weekend van de bouwvak. Dit evenement wordt georganiseerd door de Dúnrúters en Bosmanege. De Survivalrun in september, DODO-festival in augustus en de vlooienmarkten behoren al tot het bestaande repertoire.

Buurdorpen

Bij de nieuwe activiteiten zoeken de organisatoren ook bewust de omgeving op. De buurdorpen Waskemeer, Wijnjewoude, Siegerswoude, Frieschepalen, Haulerwijk en Een-West zijn allemaal aangeschreven om mee  te doen. Zo wordt in de krant ´Bakkeveen Actief´, bewust ruimte gereserveerd voor activiteiten in de buurdorpen.  (bron dorpskrant De Sluswachter)

 

Gerelateerde berichten

vlooienmarktverdienste-ingezet-dorp-bakkeveen

campings-bakkeveen-steunen-fiets-3-daagse

tip-bakkeveen-heeft-plannen-fietsdriedaagse-eerste-e500-binnen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.