Asfaltherrie en veelflitserij domineren Opsterlandse A7

ZOAB tussen Drachten en Beetsterzwaag
ZOAB tussen Drachten en Beetsterzwaag

Veiligheidsproject goed voor de staatskas

Opsterlands Belang pleitte in het verkiezingsprogramma voor een stillere en veiliger A7 in Opsterland. Meer ZOAB, meer fluisterasfalt dus. Toen de asfalteerteers tussen Drachten en Beetsterzwaag aan de slag gingen, gloorde er even hoop.

Tussen Beetsterzwaag en Drachten ligt nu ZOAB.

Ondanks aandringen van Opsterlandzijde, ligt dat er bij de dorpen Tijnje, Luxwoude en Langezwaag nog steeds niet. Het lawaai van de oude wegbedekking is nog steeds een crime.

Herrie en onveiliger

Het ouderwetse asfalt maakt niet alleen meer herrie, het is bij regen ook gevaarlijk. Raadslid Marcel van Opzeeland, die dagelijks vele kilometers maakt, kent het verschil. Als het regent is het risicovol rijden op het oude asfalt.

Meer boetes

Op de site van Rijkswaterstaat wordt het Veiligheidsproject A7 beschreven. Wie denkt, dat dit met veiliger ZOAB te maken heeft, komt bedrogen uit. Er wordt domweg meer geflitst. Iedereen die te hard rijdt, koop op de A7 en grotere kans op een boete.

Te glad bij regen

Het is maar wat je onder veiligheid verstaat. Dat er volgens Rijkswaterstaat op de A7 tussen Heerenveen en Duitsland te veel ongelukken gebeuren, zou wel eens veel te maken kunnen hebben met het gladde asfalt in de regen. Met meer boetes los het probleem in elk geval niet op.

Dit bericht heeft 3 reacties.

  1. MvOB

    Mooie Opsterlands Belang parkeerschijf die daar reflecteerd in de linker hoek…zijn er nog een paar over?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.